«Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της», τόνισε ο  Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου  της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ

Την στήριξη των ΑΝΕΛ στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ «όποιος και αν είναι αυτός», για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, παράλληλα με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματός του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κατόπιν ομόφωνης πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, αποφάσισε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου.

Στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή απέναντι στους δανειστές.

Το έθνος ενωμένο με μία φωνή πρέπει να προχωρήσει στο αύριο».

 

Σχόλια