Σε αναβρασμό βρίσκεται το εσωτερικό της ΝΔ με τις μυστικές συναντήσεις των κορυφαίων στελεχών, βαρόνων και δελφίνων, αλλά και προσώπων από την νεότερη γενιά, να πυκνώνουν εν όψει των δυο κρίσιμων για την κεντροδεξιά συνεδριάσεων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, όπου αναμένεται να…«ανοίξουν» πολλά στόματα και να ασκηθεί σκληρή κριτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί και ο ίδιος πολλές συναντήσεις, με κορυφαία αυτή που έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οικία του με τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δεχθεί πάρα πολλούς βουλευτές, ακόμα και ορισμένους που ήταν «ορκισμένοι» υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στο παρελθόν, ο Νίκος Δένδιας έχει συναντηθεί με ομάδα νέων βουλευτών και πολλά στελέχη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πραγματοποίησε αρκετές επαφές με βουλευτές, στελέχη της ΟΝΝΕΔ και συνδικαλιστές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται έντονα στο παρασκήνιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε δυναμική εμφάνιση στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης είχε αρκετές συναντήσεις με βουλευτές που έχουν πιο δεξιές απόψεις, ενώ συναντήθηκαν και συνομίλησαν η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Βασίλη Κικίλια.

Η παρουσία του κ. Καραμανλή αποτελεί «εγγύηση ενότητας», λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ και συμπληρώνουν ότι η άποψή του για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ έχει βαρύνουσα σημασία για όλους και για όλα.

Ο ίδιος, αν και δεν έχει καμία διάθεση επιστροφής στην παρούσα χρονική περίοδο, θέση που έχει καταστήσει σαφή, δεν θα μείνει αμέτοχος στην εσωτερική διαδικασία διαλόγου που έχει ξεκινήσει για τη φυσιογνωμία της ΝΔ.

«Δαχτυλίδια ο ίδιος δεν δίνει» λένε τακτικοί συνομιλητές του και δεν θεωρείται πιθανόν να δώσει το «πράσινο φως», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει λόγο για διάφορα πρόσωπα. Μένει όμως και θα μείνει μακριά από τις μηχανορραφίες διαφόρων και τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους και φέρεται να έχει πει ότι «κανείς δεν πρέπει και δεν δικαιούται να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

 

Σχόλια