Με αφορμή και τη σταδιακή εκκένωση του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, αναφέρει ότι  η κυβέρνηση «ανέστειλε την απέλαση δεκάδων παράνομων μεταναστών και άνοιξε διάπλατα τις πύλες των κέντρων φιλοξενίας, αφήνοντάς τους στη μοίρα τους, να τριγυρνούν στα κέντρα των πόλεων».

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών απευθύνει ο κ. Καραγκούνης, τονίζοντας ότι «πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

«Την ίδια στιγμή», συμπληρώνει, «ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ελληνική ιθαγένεια σε 300.000 λαθρομετανάστες».

Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γκρεμίζει ό,τι χτίστηκε με κόπο και συνεχίζει: «Δυστυχώς βάζουν πάνω από το δημόσιο συμφέρον τις παρωχημένες ιδεοληψίες τους».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως το γκρέμισμα, να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών και να προχωρήσει στην επαναπροώθησή τους προς τις χώρες προέλευσής τους, με ευρωπαϊκή κάλυψη πλέον, κάτι που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει. Και έτσι να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχόλια