Ένας παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν σήμερα παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές και οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος νοσηλεύεται από το πρωί σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι στη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια, κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έκανε χρήση πραγματικών πυρών και ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στην Καλάντια από χειροβομβίδα που εκτόξευσαν διαδηλωτές.

Ο 14χρονος Μοχάμεντ Ντουντίν επλήγη θανάσιμα από σφαίρα κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την είσοδο των στρατιωτών στο χωριό Ντούρα, νοτίως της Χεβρώνας, στο πλαίσιο της επιχείρησής του για τον εντοπισμό των τριών Ισραηλινών, η τύχη των οποίων αγνοείται τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Ο στρατός, που επικεντρώνει τις έρευνές του στην περιοχή αυτή, δήλωσε ότι εισήλθε στη Ντούρα για να συλλάβει «έναν τρομοκράτη». Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ.

Ο 14χρονος Ντουνίν υπέκυψε σε νοσοκομείο της Χεβρώνας.

Σχόλια