Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και το πύρινο μέτωπο στο Καματερό. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας, που εκδηλώθηκε την Πέμπτη, αλλά και στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η εικόνα από το πύρινο μέτωπο του Καματερού, που εκδηλώθηκε το πρωί σε χαράδρα στο Ποικίλο όρος.

Αυτή την ώρα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή τα εναέρια μέσα, νωρίτερα επιχειρούσαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, και πλέον παραμένουν στο έργο της κατάσβεσης 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια ώρα πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε στην περιοχή της Μαλεσίνας με την εικόνα να είναι πια αρκετά καλύτερη σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, τέσσερα βυτιοφόρα και τρία μηχανήματα.

Στο Ποικίλο Όρος η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Τα δύο αεροσκάφη αποχώρησαν, καθώς η κατάσταση βελτιώθηκε.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, που ξέσπασε την Πέμπτη με αποτέλεσμα ένα σπίτι να καεί ολοσχερώς, ενώ στάχτη έγιναν αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Στη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια.

Στο σημείο παραμένουν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Για σήμερα, Παρασκευή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική.

 

Σχόλια