Ισχυρή έκρηξη έπληξε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στα προάστια της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες ίσως και εκατοντάδες νεκρούς όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες στο προάστιο Ενγιανγιάν, που οδηγεί στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεκάδες λεωφορεία γεμάτα επιβάτες, ανάμεσά τους περίπου 12 κυβερνητικά οχήματα, καταστράφηκαν από την έκρηξη. Στην περιοχή εστάλησαν άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων ενώ στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Όντου, έναν κάτοικό της, ο οποίος μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Για «δεκάδες νεκρούς» έκανε λόγο και ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Είναι ακριβές να πούμε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβών στο σταθμό λεωφορείων Nyanya Motor Park», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνζο Εζεκιέλ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, η οποία ωστόσο έρχεται στον απόηχο σειράς αιματηρών επιθέσεων από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι λόγω επίθεσης ενόπλων σε πολλά χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος κατηγόρησε για τις δολοφονίες την ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σχόλια