Για σημαντική πρόοδο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως «είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος ώστε οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, θα προβούν σε ανασκόπηση της περαιτέρω προόδου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.Τόνισε επίσης ότι είναι σαφές πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Στη συνάντηση υπό το συντονισμό του προέδρου του Εurogroup, μετείχαν οι Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής ΕΜΣ), Μπενουά Κερέ (Εκτελεστικό μέλος ΕΚΤ), Μάρκο Μπούτι (Γενικός Διευθυντής Κομισιόν), καθώς επίσης οι επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης και ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup, Τόμας Βίζερ.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Σχόλια