Μιλώντας στο MEGA, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, πρότεινε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εκτίμησε δε ότι η μείωση θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, ώστε ο πολίτης να φορολογείται επί πραγματικής αξίας της ακίνητης περιουσίας.

Ερωτηθείσα για την απώλεια εσόδων, περίπου 1 δισ. ευρώ, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον στόχο εισπράξεων που έχει θέσει.

«Ο φόρος υπάρχει. Έχει προϋπολογιστεί στα έσοδα, έχουμε κάνει διάφορες συμφωνίες. Κατά τη γνώμη μου αυτός ο φόρος πρέπει να μειωθεί κατά 1 δισ. Ο φόρος είναι λάθος γιατί βασίζεται πάνω σε πλασματικά στοιχεία», είπε αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες που πρέπει να μετατραπούν σε εμπορικές.

«Επειδή δεν θα τα εισπράξει, αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία, κάντο αυτό με το καλημέρα σας, έτσι ώστε όποια φορολογία μετά να είναι επί πραγματικού εισοδήματος», πρόσθεσε για το 1 δισ. που θα χαθεί.

Ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους δεν καταψήφισε τον αρχικό νόμο για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι στηρίζει την κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ρίξω την κυβέρνηση. Ποτέ. Είμαστε ξεκάθαροι. Εγώ υποστηρίζω αυτή την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια. Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε οι φοροελαφρύνσεις αυτές να γίνουν σήμερα, με τον προϋπολογισμό», διευκρίνισε.

 

Σχόλια