Σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εν εξελίξει φλέγοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής τάχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,  ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών  για το θέμα του χρέους, αλλά πρόσθεσε, ότι είναι αναγκαία η συνεννόηση και για τα εθνικά θέματα.

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση που υιοθετεί η Τουρκία, παραβιάζοντας ανοιχτά καθημερινά τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας σημείωσε ότι «σε όλα τα κόμματα υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί με τους οποίους μπορούμε να βρούμε πολλά σημεία επαφής στα εθνικά ζητήματα».

«Οι διαφορές μου με το ΣΥΡΙΖΑ είναι βουνό. Ωστόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής οφείλουμε όλοι να έχουμε μία κοινή συνισταμένη και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε μεν πως η συγκυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμα τους 180 απαιτούμενους βουλευτές, όμως αρνήθηκε να δηλώσει απαισιόδοξη, σχολιάζοντας πως «μπορεί να τους έχουμε βρει τον Φεβρουάριο».

 

Σχόλια