Την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM, λέγοντας: «Νομίζω ότι οι 180 που είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρω αν το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα είναι ένα κλίμα που θα επιτρέψει να φτάσουμε ως εκεί και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μαζέψουμε τους ανθρώπους που έχουν συναίσθηση του πού πάει η χώρα αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι μια επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκαθαρίσει την εικόνα ώστε να ξέρουν και οι εταίροι μας «ότι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους συνομιλητές, για να μην χάσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα πράγματα, ναι. Διότι πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η σκέψη έχει λογική».

Σχολιάζοντας την ένταση που επικράτησε στην ΚΟ της ΝΔ κατά την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ την περασμένη εβδομάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «αυξημένο άγχος» και «κόπωση» των βουλευτών. Επανέλαβε, δε, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ. «Να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των βουλευτών, διότι οι βουλευτές είναι αυτοί που έχουν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους σήμερα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν, να ακουστούν οι προβληματισμοί, να διορθώσουμε πορεία σε κάποια θέματα – π.χ. φορολογία, όπου έχετε βαρεθεί να με ακούτε να το λέω. Κάποια πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε, γρήγορα και αποτελεσματικά» επισήμανε.

Εξέφρασε τη διαφωνία της με ο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου παραμονές εκλογών χαρακτηρίζοντας τις «σπασμωδικές κινήσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι: «δεν είμαι ποτέ υπέρ τους. Δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο παραμονές των εθνικών εκλογών. Αυτά είναι αλήστου μνήμης κουτσογιωργικές αντιλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να σκεπτόμαστε ακόμα με την ίδια λογική»

Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ τις χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν «λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ, επισημαίνοντας πως θα ήταν «καλό να ακούσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα», σημειώνοντας πως έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοημοσύνη των πολιτών και την ικανότητά τους να κατανοούν τι είναι υλοποιήσιμο και τι είναι ανέφικτο.

 

Σχόλια