Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων είχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Γιώργος Κυρίτσης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (η Πρόεδρος, κ. Σακαλή, ο Αντιπρόεδρος, κ. Στρατής, ο Γραμματέας, κ. Βάκουλης, και τα Μέλη, κκ. Βαφειάδης και Στάθης) έθεσαν σειρά θεμάτων και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα που προκύπτουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία λόγω του Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επεσήμαναν το γενικότερο ζήτημα της περικοπής κρίσιμων δομών και την δημιουργία άλλων αναντίστοιχων με τις ανάγκες του υπουργείου, οι οποίες εκτός των άλλων είναι και αντίθετες με την προσέγγιση που θα έπρεπε να έχει το ίδιο το υπουργείο για την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Πολιτισμού μας.

Σύμφωνα με το Αθηναικό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί ο Νέος Οργανισμός στα σύγχρονα δεδομένα και ανάγκες.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της ανεπάρκειας υποδομών του ΥΠ.ΠΟ.Α. και τονίστηκε από το Δ.Σ. ότι ενώ με το πρόγραμμα της κινητικότητας είχαν δηλωθεί από το υπουργείο 1.100 κενά αυτά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα προβλήματα των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α. (π.χ. το νέο προσοντολόγιο). Για την σειρά θεμάτων που παρέθεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα κάνουν τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

 

Σχόλια