Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι δεσμευμένες καταθέσεις στις τράπεζες, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου ανέφερε το πολύ μικρό ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που του ανέφερε το ΣΔΟΕ. Έκανε όμως και μια άλλη αναφορά που αναδεικνύει και το πρόβλημα: Οι τράπεζες αρνούνται, είναι δύστοκες στο να παραδώσουν στοιχεία. Στις τράπεζες είναι ο κύριος όγκος των δεσμευμένων καταθέσεων» σημείωσε ο κ. Τσούκαλης, που κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για μία ρύθμιση που αν είχε θεσπιστεί νωρίτερα θα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα ανακούφισης των χειμαζόμενων συμπολιτών μας. Οι δεσμευμένες καταθέσεις είναι αυτές που παραμένουν στις τράπεζες μετά από εντολή του δημοσίου όταν υπάρχει εκκρεμής οικονομική διαφορά μεταξύ δημοσίου και πολιτών ή όταν δεσμεύονται χρήματα για οικονομικά εγκλήματα. Αυτά τα χρήματα παρέμεναν στις τράπεζες για πέντε, έξι ακόμη και δέκα χρόνια και τα εκμεταλλεύονταν οι τράπεζες κατά το δοκούν και δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει το δημόσιο» σημειώνει ο κ. Τσούκαλης.

Ο Νίκος Τσούκαλης, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά την υποβολή παραίτησης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, τονίζει: «η Δημοκρατική Αριστερά υπέστη μια δεινή ήττα, μια πρωτόγνωρη ήττα στις ευρωεκλογές. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε το πλαίσιο πολιτικής του δημόσιου λόγου και της στρατηγικής του κόμματος. Αυτή η διαδικασία δεν διενεργείται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά ίσως και να μας ματώσει κιόλας. Απαιτείται διαδικασία λύτρωσης, διαδικασία κάθαρσης, διαδικασία επανεξέτασης όλου του πλέγματος της πολιτικής μας από μηδενική βάση».

Σχόλια