Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Alco, που έδινε στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ποσοστό 5,7%, ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι «επειδή έγινε πολύ βιαστικά και πολύ γρήγορα δεν της δίνω μεγάλη σημασία».

Στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο του Star, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι του μοιάζει πολύ βιαστικό αυτό το γκάλοπ. «Πότε πρόλαβαν να το κάνουν, μεσολαβούσε και και η Καθαρά Δευτέρα. Ξέρω πως οι δημοσκόποι δεν μπορούν να κάνουν μετρήσεις τέτοιες ημέρες». Επιπλέον ανέφερε πως το ποσοστό που συγκεντρώνει το Ποτάμι «δεν είναι ποσοστό ικανό να αντέξει στην πορεία προς τις εκλογές» και υπενθύμισε τις μετρήσεις που είχαν γίνει για το ΚΕΠ, το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλο, το οποίο είχε διψήφια ποσοστά στις πρώτες δημοσκοπήσεις.

«Αυτά τα νέα σχήματα ξεκινούν φουσκωμένα πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε πρόσφατη δημοσκόπηση των Νέων που έδινε στην Ελιά ποσοστό 15%. Κλείνοντας το σχόλιο του είπε πως το 6,4% που συγκεντρώνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στην πρόθεση ψήφου, είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας γιατί οι πολίτες περιμένουν τις θέσεις του νέου εγχειρήματος.

Σχόλια