Με την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης της «Ελιάς» του λογότυπου και του σήματος, καθώς επίσης και με τις ομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των επικεφαλής των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων που συμμετέχουν στο ενιαίο σχήμα, ξεκινά το Σάββατο η διήμερη πανελλήνια Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στο ΣΕΦ.

Την ίδια ώρα, εκρηκτική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Την Παρασκευή διεκόπη η συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου, μετά την  σκληρή επίθεση που  εξαπέλυσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου προς τον πρώην υπουργό του κόμματος Κώστα Σκανδαλίδη, προκαλώντας ένταση στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να αναγκαστεί να διακόψει τη διαδικασία. Αφορμή της επίθεσης της κυρίας Αντωνίου ήταν οι  δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη, με τις οποίες υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε πέθανε». Μάλιστα, στρέφοντας εμφανώς τα βέλη της προς τον κ. Σκανδαλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά «αφού πρώτα υπονομεύσαμε την προσπάθεια της Ελιάς τώρα κλαίμε και τον πεθαμένο»!

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς»  ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής με την ομιλία του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς.

Ειδικότερα, οι σημερινές εργασίες ξεκινούν στις 12:00 το μεσημέρι με την προβολή μηνυμάτων-χαιρετισμών των: Sergei Stanishev, Προέδρου του ΕΣΚ, Hannes Swoboda, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Antonio Gose Seguro, Γενικού Γραμματέα του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PS, Alfredo Perez Rubalcaba, Γενικού Γραμματέα PSOE.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης, του λογότυπου και του σήματος του ενιαίου σχήματος της «Ελιάς».

Στις 14:00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των επικεφαλής κομμάτων, πρωτοβουλιών, κινήσεων, συμμετεχόντων στη Συνδιάσκεψη που θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των: Γιάννη Βούλγαρη (Πρωτοβουλία των «58»), Παναγιώτη Βλάχου («Μπροστά»), Γιάννη Τούντα («Πολιτεία 2012»), Ηλία Μόσιαλου (επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας»), Γιάννη Ράπτη («Νέοι Μεταρρυθμιστές»), Νίκου Διακουλάκη («Πρωτοβουλία Β») και Ανδρέα Λοβέρδου (πρόεδρου της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα»).

Οι εργασίες του Σαββάτου θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις από μέλη των κομμάτων, των πρωτοβουλιών και των κινήσεων από όλη την Ελλάδα, που εκπροσωπούν και εκφράζουν διάφορους κοινωνικούς χώρους της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και τοποθετήσεις εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Με αντικείμενο ειδικότερα τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, θα συνεχιστεί η δεύτερη ημέρα της Συνδιάσκεψης. Συγκεκριμένα, οι εργασίες ξεκινούν με την παρουσίαση της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές από την επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος του Προεδρείου του ΕΣΚ, Συλβάνα Ράπτη.

Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, στις 19:00, ενώ θα έχουν προηγηθεί ομιλίες των επικεφαλής των κομμάτων, των πρωτοβουλιών και των κινήσεων, καθώς επίσης και ευρωβουλευτών, υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων, εκπροσώπων Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων και Οργανώσεων, αλλά και συμμετεχόντων.

Σχόλια