Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Με αυτό το ισοπεδωτικό σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί την προεκλογική του καμπάνια. Συμβάλλει στη συνολική απαξίωση της  μεταπολίτευσης και έμπρακτα βοηθά στη διεύρυνση της απήχησης της Χρυσής Αυγής. Η εφαρμοσμένη όμως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις παλαιές πολιτικές πρακτικές.

Θα αναφερθώ σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Μια απο τις καινοτομίες της μεταπολίτευσης ήταν ο νόμος Πεπονή. Η πρόσληψη στο δημόσιο μέσω διαγωνισμών που διεξάγει ο ΑΣΕΠ. Στο επτάμηνο της διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμμιά πρόθεση να διεξαχθούν τέτοιου είδους διαγωνισμοί. Ήδη οι προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία γίνονται παράνομα,αφου παραβιάζονται οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Συνεχώς στο όνομα αποκατάστασης αδικιών διαμορφώνονται πελατειακά δίκτυα που έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα γενιά έχει εξοβελιστεί από το δημόσιο. Οι χειρότερες πρακτικές της μεταπολίτευσης ακολουθούνται από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ σε καίρια υπουργεία.

Καιρός να υπάρξει το αληθινά νέο. Αυτό που δεν ισοπεδώνει όσα έγιναν, κατανοεί τα σφάλματα του παρελθόντος και ανοίγει δημιουργικές διεξόδους.

Η δημοκρατική συμπαράταξη αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στη κατεύθυνση αυτή

Σχόλια