Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος Αχμέτ Κουρτ, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του λίγες μόλις ώρες μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει σχέσεις με το ακροδεξιό εθνικιστικό τουρκικό κόμμα των «Γκρίζων Λύκων».

Μόλις βγήκε στην επιφάνεια το ζήτημα η Κουμουνδούρου επικοινώνησε με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές προσθέτοντας ότι «είμαι αυτός που είμαι» και μετά από αυτά αποφασίστηκε η παραίτησή του κοινή συναινέση.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις κινήσεις των τοπικών οργανώσεων του στην Θράκη.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης ενώ οι φωτογραφίες του με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλι των ΓκρίζωνΛύκων, έκαναν τον γύρο του twitter από τον ίδιο τον Αχμέτ Κουρτ!

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Τον Αχμέτ Κουρτ περιγράφει ως πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ριζοσπάστης, σε σημερινό του άρθρο:

«Σε νέα απόσυρση υποψηφίου οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά απ’ το ευρωψηφοδέλτιο, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, την οποία – μεταξύ άλλων – έχει βραβεύσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ, Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η αντικατάστασή της απ’ τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.
Σε δεύτερο πλάνο έχει μείνει προσώρας η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη της «ΤΕΞ».

Σχόλια