Την αμέριστη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων Sven Giegold από τη Γερμανία και Ernest Urtasun από την Καταλονία, σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο υπουργείο, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί και διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το υπουργείο και την κυβέρνηση στην προοπτική της οικολογικής μεταστροφής της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Στη κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, τόσο με την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα των Πράσινων, όσο και με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου του και για τους βραχυπρόθεσμους και μακροχρόνιους πολιτικούς σχεδιασμούς.

Οι επαφές των Ευρωπαίων Πράσινων με κυβερνητικά στελέχη θα συνεχιστούν καθ’ όλη την ημέρα -με τη συμμετοχή, από το μεσημέρι και έπειτα, της ευρωβουλευτού Ska Keller και της συμπροέδρου των Γερμανών Πρασίνων Simone Peter- με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθακη, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εθνικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι εξέδωσαν σωρεία ανακοινώσεων στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, μετά και από συντονισμένες ενέργειες της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Όπως έγινε γνωστό, το γεγονός ότι στη νέα κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος έχει ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

synantisi_me_tsironi

Σχόλια