Στα πρώτα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του σχήματος  «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία»  στις ευρωεκλογές συμφώνησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία έξι βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των «συμμάχων» του κόμματος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι οι : Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής , ο καθηγητής Γιάννης Τσαμουργκέλης, Αργύρης Λαφαζάνης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Πάρις Τσάρτας (πρύτανης του ΕΜΠ), Αχμέτ Ιλχάν, Βασίλης Κόλλιας (πρόεδρος νέων αγροτών Πελοποννήσου), Θεόδωρος Γεωργίου (καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Από τα μέλη του κόμματος, θα είναι ακόμα υποψήφιοι οι :  Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Αμοιρίδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ντόρα Τσικαρδάνη, Θράσος Φωτεινός και Δημήτρης Λουκάς.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετάσχουν ακόμα η σκηνοθέτης Πέννυ Παναγιωτοπούλου και ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ασκήθηκε κριτική στον Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή δηλώσεις του περί έλλειψης δημοκρατίας και σωστής λειτουργίας στο εσωτερικό του κόμματος. Εκτιμήθηκε πάντως ότι το κόμμα θα πρέπει να φύγει από αυτή την κατάσταση και να πάει συνεκτικά στις ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάιο, χωρίς ομφαλοσκοπήσεις και φαινόμενα εσωστρέφειας. Στόχος άλλωστε είναι να καταδείξει την αναγκαιότητα του τρίτου πόλου στην κοινωνία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι : Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μαρία Ρεπούση, Ασημίνα Ξηροτύρη, Σπύρος Λυκούδης, Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης.

Σχόλια