Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας την Τρίτη 29 Απριλίου.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» ενώ είχε παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Στην προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση ΣΠΦ,  αναλαμβάνει την ευθύνη λέγοντας ότι το δέμα αυτό αποτελεί μια απάντηση δεδομένου ότι το Α.Τ. Ιτέας «είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας».

Στην προκήρυξη με τίτλο «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου» οι συντάκτες της κάνουν λόγο για «δρομολόγιο θανάτου: Φυλακές Μαλανδρίνου – Α.Τ. ΙΤΕΑΣ» και συνεχίζει: «Το Α.Τ. Ιτέας που επιλέξαμε να χτυπήσουμε δεν είναι απλά μια στρατιωτική βάση του εχθρού. Είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας» αναφέρει η οργάνωση και τονίζει πως το τι έγινε στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, σκόπιμα αποσιωπήθηκε.

Στην προκήρυξη καταγγέλλουν το σωφρονιστικό σύστημα και τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, καταγγέλλουν τα σχέδια για  το νέο νομοσχέδιο ειδικών συνθηκών κράτησης τύπου Γ΄ που θα εφαρμοστεί, όπως λένε στις περισσότερες κλειστές φυλακές.

Αναφερόμενη στις φυλακές Νιγρήτας Σερρών χαρακτηρίζει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Θρασύδειλους, σαδιστές και δήμιους που «παρέλαβαν το θήραμά τους αλυσοδεμένο και για τρεις τέσσερις ώρες τού δίδαξαν τον σωφρονισμό και το νομικό πολιτισμό μέχρι θανάτου».

Για την αποτυχία να εκραγεί η βόμβα, αναφέρει ότι αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας, όπως τονίζει η οργάνωση, είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε.

Κάνει δε λόγο για συνεργασία με άλλες ομάδες και αναφέρεται στην οργάνωση «Μηδενική Ανοχή.

Σχόλια