Κριτική και στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το προσφυγικό άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι. Δεν έχω βρει καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα πριν το Μάιο του 2015 που να έχει θέσει το θέμα. Μέχρι το Μάιο είχαμε αύξηση των προσφυγικών ροών κατά 10%. Μετά εκατονταπλασιάστηκε. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση μας θα έπρεπε κάποια πράγματα να τα έχει κάνει καλύτερα και νωρίτερα» παραδέχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο ίδιος σε αντίθεση με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι τα κέντρα όπως η Αμυγδαλέζα «αφού έγιναν βελτιώσεις ήταν χρήσιμα», ενώ απάντησε και στην ομάδα των 53 που ασκούν έντονη κριτική στο νομοσχέδιο. «Παίζεται ένα παιχνίδι ενοχών για την πατρίδα ότι θα καταπατήσουμε τα ατομικά δικαιώματα. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Προστατεύουμε τα ατομικά δικαιώματα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και όχι με ότι έχει ο καθένας στο μυαλό του», ανέφερε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Μουζάλας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία «Έχουμε μια Τουρκία που κρίνεται καθημερινά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάει καλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πάει κακά. Αναμένουμε να τηρήσει αυτά που έχει δεσμευθεί.

Τέλος σε αντίθεση με προηγούμενη δέσμευση του ότι η Ειδομένη θα διαλυθεί μέσα στο Απρίλιο ανέφερε «το αίσχος στο Λιμάνι και στην Ειδομένη θα σταματήσει, αλλά θα πάρουν το χρόνο τους».

Σχόλια