Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος παραδέχθηκε ανοιχτά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που μπλόκαρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ώστε να μη χάσει ψηφοφόρους η Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο Τάκης Μπαλτάκος υπογράμμισε πως είχε «μία ιδιαίτερα κρίσιμη θέση στην κυβέρνηση», διαψεύδοντας όσους μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ρόλο του και να τον παρουσιάσουν περίπου ως κλητήρα.

Όπως ανέφερε, ο Αντώνης Ρουπακιώτης ετοίμασε ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Όταν το είδα, διαπίστωσα ότι το κείμενο του νομοσχεδίου θα έθιγε τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και την Εκκλησία», τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. «Όταν διαπίστωσα ότι αυτό συνέβαινε, βεβαίως σταμάτησα το νομοσχέδιο αυτό και δεν πήγε ποτέ στη Βουλή», παραδέχθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν περνούσε εκείνο το νομοσχέδιο ως είχε, αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ομάδες πληθυσμού που ανήκουν στους χώρους αυτούς (του Στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και της Εκκλησίας), οι οποίοι αποτελούν «πυλώνες της Νέας Δημοκρατίας», να οδηγηθούν «προς δεξιότερα σχήματα», δηλαδή προς τη Χρυσή Αυγή, μεταξύ άλλων.

 

Σχόλια