Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θωμάς Ψύρρας, συμμετείχε σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου. Στην σύντομη παρέμβαση του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε:

«Το PSI του Μαρτίου 2012 επέφερε το «κούρεμα» των ομολόγων και προκάλεσε την οικονομική καταστροφή 15.000 φυσικών προσώπων. Το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν μικρο-ομολογιούχοι που είχαν εμπιστευθεί την αποταμίευση μιας ζωής στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και στήριξαν με το αποταμίευμά τους την ελληνική οικονομία. Και αντί να επιβραβευτούν αντιμετωπίστηκαν με μια διαδικασία που τους μετέτρεψε σε θύματα.

PsirasΚαι το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 1116 και 1117 της 31/3/2014, θεώρησε ότι το ‘κούρεμα’ ήταν νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ανεξάρτητα από το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της ενέργειας, γεγονός είναι ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Επιβάλλεται λοιπόν η εξεύρεση λύσης για την αποκατάσταση της ζημίας. Είναι ζήτημα που τελικά αφορά την εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη. Δηλαδή είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε σχετική τροπολογία με την οποία σκοπείται η πλήρης αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων. Είναι ανάγκη σύντομα σε συνεννόηση με τους μικροομολογιούχους να δοθεί λύση που θα διασώσει το αποταμίευμά τους. Τα κόμματα πρέπει τώρα να δεσμευτούν. Η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει για δίκαιη λύση».

Διαβάστε επίσης: Τροπολογία κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ για αποκατάσταση των μικροομολογιούχων

 

Σχόλια