Την ικανοποίησή του για την απόφαση με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποιεί σε εθνικό επίπεδο του γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Πρόκειται για μία νίκη για τους συμμάχους, τους φίλους και τους υποστηρικτές (του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων) που έχουν περάσει χρόνια, ή ακόμα και δεκαετίες, καταβάλλοντας προσπάθειες με στόχο να γίνει πραγματικότητα αυτή η αλλαγή. Και αυτή η απόφαση είναι μία νίκη για την Αμερική» δήλωσε ο Ομπάμα από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Όταν οι Αμερικανοί αντιμετωπίζονται ισότιμα, όλοι μας είμαστε περισσότερο ελεύθεροι» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε επιπλέον ότι η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης αποτελεί μια «νίκη» για τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, «οι οικογένειες των οποίων θα αναγνωρίζονται πλέον ως ίσες με τις άλλες».

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι μια προσωπική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, που άλλαξε γνώμη για το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου μετά την πρώτη προεκλογική του εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο το 2008, και εξελίχθηκε σε δεινό υποστηρικτή του.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος συνεχάρη προσωπικά τον Τζιμ Ομπεργκέφελ, έναν εκ των εναγόντων που είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο οποίος ζητούσε τη νομική αναγνώριση της σχέσης του με τον σύζυγό του.

Σχόλια