Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει διαφύγει στη Ρωσία από τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «σέβεται» την επιλογή του λαού, μετά την εκλογή του Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία της χώρας.

«Ανεξάρτητα από την περιφέρεια ή τη συμμετοχή, όποια κι αν είναι η επιλογή που έγινε, σέβομαι αυτή την επιλογή, η οποία έγινε την πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας», αναφέρει ο κ. Γιανουκόβιτς, σε δήλωση που εξέδωσε από το Ροστόφ επί του Ντον (νότια Ρωσία) και αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

«Θέλω ωστόσο να υπογραμμίσω πως, για τη νομιμότητα των εκλογών και τη νομιμότητα του ίδιου του προέδρου, η συμμετοχή των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας μας είναι απαραίτητη», πρόσθεσε, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως «πολλοί ψηφοφόροι των περιφερειών αυτών προσβλήθηκαν και ταπεινώθηκαν από τις πράξεις της παράνομης εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Γιανουκόβιτς, ο πρώτος στόχος της εξουσίας μετά την εκλογή του κ. Ποροσένκο πρέπει να είναι «να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος» που λαμβάνει χώρα και «να αποσύρει τα στρατεύματα» από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Η Ρωσία κλείνει τις ουκρανικές τράπεζες στην Κριμαία

Από σήμερα σταματά η λειτουργία των παραρτημάτων των ουκρανικών τραπεζών στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη «λόγω της αποτυχίας τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πιστωτές».

Η απόφαση ελήφθη για «την προστασία των καταθετών και των πελατών των οποίων τα δικαιώματα είχαν παραβιαστεί λόγω της ντε φάκτο διακοπής της λειτουργίας των τραπεζικών υποκαταστημάτων».

Συνολικά κλείνουν υποκαταστήματα εννέα τραπεζών των οποίων το δίκτυο στην Κριμαία ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο.

Σχόλια