Ουκρανικά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στο Σλαβιάνσκ, καθώς λίγο νωρίτερα ξέσπασαν συγκρούσεις έξω από την πόλη, κοντά στο Σβιατογκόρσκ. Αυτόπτες μάρτυρες αναρτούν σχόλια στο tiwtter μεταδίδοντας εικόνες από τα γεγονότα. Σύμφωνα με τα tweet οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη καίνε λάστιχα για να εμποδίσουν την είσοδο στα οχήματα από το Κίεβο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης μέσω μεγαφώνων ενώ ειδικό όχημα διέρχεται την πόλη πραγματοποιώντας ελέγχους. Οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την επέμβαση των ουκρανικών στρατευμάτων και γι’ αυτό η πλειονότητα των καταστημάτων, σχολεία και νηπιαγωγεία έκλεισαν, ενώ παραμένουν ανοιχτά μόνο καταστήματα που πωλούν ψωμί και νερό.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Σλαβιάνσκ και άγνωστους ενόπλους, όπως δηλώνουν αντικυβερνητικοί ακτιβιστές.

«Πριν από 40 λεπτά περίπου ξεκίνησαν συγκρούσεις στα σύνορα του Σλαβιάνσκ», δήλωσε ο ηγέτης των δυνάμεων ασφαλείας Μίροσλαβ Ρουντένκο στο Interfax. «Σημειώνονται πυροβολισμοί σε κάποια σημεία ελέγχου στις εξόδους της πόλης», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους ηγέτες των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης θεωρώντας πως κόπηκαν οι γραμμές επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24, υπήρξε εισβολή από ουκρανικά στρατεύματα στο Σλαβιάνσκ. «Αυτήν τη στιγμή τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις απέχουν μόλις 10 χλμ. από την πόλη», μετέδωσε ο ανταποκριτής του σταθμού.

Νωρίτερα, ένοπλοι επιτέθηκαν σε άνδρες σε σημείο ελέγχου στο Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, Stella Horosheva, όπως μεταδίδει το Russian Today.

«Δυστυχώς οι αναφορές για πυροβολισμούς έχουν επιβεβαιωθεί. Κάθε βράδυ όλο και κάποιο περιστατικό λαμβάνει χώρα σ’ ένα από τα τέσσερα σημεία ελέγχου. Αυτήν τη φορά ύποπτα οπλισμένα άτομα εντοπίστηκαν να περνούν από το φυλάκιο κι όταν άνδρες ασφαλείας τους πλησίασαν για να ελέγξουν τις ταυτότητές τους, εκείνοι τους πυροβόλησαν».

αρχείο λήψης

Όπως συμπλήρωσε η Horosheva οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό προσπαθώντας να διαλευκάνουν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Σχεδόν ταυτόχρονα μετεδόθη ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί και στην πόλη Αρτιομόφσκ, στην περιοχή του Ντόνετσκ, αλλά δεν αναφέρθηκε αριθμός νεκρών ή τραυματιών, τόνισε εκπρόσωπος στο πρακτορείο Interfax σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, περίπου 100 στρατιωτικοί αγνώστου ταυτότητας επιτέθηκαν σε στρατιωτική μονάδα στο Αρτιομόφσκ: «Οι επιτιθέμενοι πυροβολούσαν με οπλοπολυβόλα, πυροβόλα και χειροβομβίδες» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση.

ukraine 2

Σχόλια