Στο θέατρο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Και αυτή τη φορά, όπως και την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οπότε και βρέθηκε στην ειδική πρεμιέρα του θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παρακολουθήσει μια κωμωδία.

Το θεατρικό έργο «Το Δάνειο» που παίζεταιστο θέατρο του Νέου Κόσμου είναι έργο του καταλανού Τζόρντι Γκαλθεράν με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του θεάτρου «πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης: Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του.

Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα κοιμηθεί με τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες».

Το έργο σκηνοθετούν οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Παντελής Δεντάκης και πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακατσάνης.

Σχόλια