Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ένας από τους ποιο πολυσυζητημένους υποψήφιους είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Όχι γιατί είπε ή έκανε κάτι που κρίθηκε άξιο σχολιασμού, αλλά γιατί οι διθυραμβικοί «τίτλοι» με τους οποίους συνοδεύτηκε η πανηγυρική του παρουσίαση από τον ίδιο τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλον.

«Ο Καλύτερος Δημόσιος Υπάλληλος του Κόσμου»

Ο βαρύγδουπος τίτλος του «Καλύτερου Δημοσίου Υπάλληλου» με τον οποίον παρουσιάστηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη και προβάλετε από το σύνολο των ΜΜΕ, αποδείχτηκε τελικά ότι δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η ευφάνταστη παράφραση του βραβείου International Public Administration Award (Διεθνές Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης) της Αμερικανικής Εταιρείας Δημόσιας Διοίκησης ASPA (American Association for Public Administration). Η ASPA βραβεύει κατόπιν online υποβολής προτάσεων, έναν αλλοδαπό (μη υπήκοο των ΗΠΑ) επαγγελματία ή ερευνητή, για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση.

Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο βραβείο ελάχιστη σχέση έχει με τον μεγαλοπρεπή τίτλο «ο Καλύτερος Δημόσιος Υπάλληλος του Κόσμου» που του απέδωσαν ο αρχηγός του Ποταμιού και τα ΜΜΕ.

«Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης»

Στην ΕΣΔΔΑ είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν θέσεις καθηγητών στην σχολή αλλά εισηγητές. Το Μητρώο εισηγητών διαθέτει πάνω από 4.000 άτομα, τα οποία φυσικά δεν διδάσκουν όλα στην σχολή, σύμφωνα με τα όσα εξηγεί η κ. Άννα Αναγνωστοπούλου που υπήρξε στέλεχος της Δημόσιας διοίκησης για πολλά χρόνια.

Σύμβουλος του Σαμαρά, διορισμένος στο Μαξίμου

Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι ο κ. Καρκατσούλης διορίστηκε το 2013 στο Μαξίμου (και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού που λειτουργούσε υπό τον Βαρτζόπουλο) από τον ίδιο τον Πρωθυπουργού, όπως φαίνεται από το ΦΕΚ αρ.240/28-05-13.

Υπήρξε δηλαδή σύμβουλος του Α. Σαμαράς και παράλληλα συνεργάτης του κ. Στ. Θεοδωράκη. Κάτι το οποίο, επιμελώς, αποφεύγει να αναφέρει στο βιογραφικό του σαν υποψήφιος με το Ποτάμι.

Σε αυτήν την θέση ο κ. Καρκατσούλης έχει/είχε μια ιδιαίτερα προνομιακή σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς είναι/ήταν ένας από τους ελάχιστους δικηγόρους που εργάζονται στο Δημόσιο με το ειδικό καθεστώς της «έμμισθης εντολής», δηλ. διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει τον σταθερό μισθό του Δημοσίου. Προνόμιο που στερούνται οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Θέση από την οποία δεν γνωρίζουμε εάν τελικά παραιτήθηκε για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

Μετά από όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύεται ένα ηθικό θέμα διαφάνειας και παράλληλης πολιτικής σχέσης ανάμεσα σε δύο, κατά δήλωσή τους, διαφορετικά κόμματα, τόσο για τον ίδιον, όσο και για τον αρχηγό του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη που τον επέλεξε αρχικά για συνεργάτη του και τελικά τον όρισε σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Μέχρι στιγμής πάντως το Ποτάμι… σιωπά.

 

Σχόλια