Διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Λέοναρντ Κοέν οργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιουνίου, ο δήμος της Ύδρας.

Μεταξύ των εκδηλώσεων είναι η τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας δρόμου σε Λέοναρντ Κοέν, έξω από το σπίτι που έζησε ο μεγάλος τραγουδοποιός, στο νησί που τόσο αγάπησε. Επίσης, θα αποκαλυφθεί στη μνήμη του ένα πέτρινο κάθισμα, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στον δήμο της Ύδρας.

Ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου συγγραφέα, ποιητή και τραγουδιστή-τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν (1934 – 2016) θα αποδώσουν σε συναυλία τους στο λιμάνι της Ύδρας, το Σάββατο στις 10 Ιουνίου, η ερμηνεύτρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των Θοδωρή Κότσυφα, κιθάρα, Ντίνο Μάνο, μπάσο, Βασίλη Ποδαρά, ντραμς καθώς και δική τους πρωτότυπη μουσική από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Qualia».

Το 1963, ο Καναδός τροβαδούρος εγκαταστάθηκε στην Ύδρα με την Νορβηγίδα μούσα του, Μαριάν Ίλεν. Η ίδια πέθανε τον Ιούλιο του 2016, στα 81 της. Στο γράμμα αποχαιρετισμού του ο Κοέν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον «μεγάλωσαν, τα σώματα τους καταρρέουν και σύντομα θα την ακολουθήσει στο ταξίδι της».

Για εκείνη έγραψε ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το «So long, Marianne», καθώς και το «Bird on a wire». Στο ελληνικό νησί, ο Κοέν έγραψε το μυθιστόρημα «The Favorite Game» ενώ ολοκλήρωσε και τη συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Flowers for Hitler».

Σχόλια