Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του επόμενου Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη στην Κομισιόν».

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη αργά το απόγευμα του Σαββάτου, και της ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι η ίδια η επόμενη επίτροπος.

Η απόφαση για τι πρόσωπο του νέου Επίτροπου προφανώς κατέληξε στην κοινή συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον έως σήμερα υπουργό Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας στο «Βήμα FM» αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου» και δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε.

Σχόλια