Η γκαλερί alma συμμετέχει στην διεθνή έκθεση POSITIONS στο Βερολίνο με την ατομική παρουσίαση των έργων του Κωνσταντίνου Πάτσιου. Ο εικαστικός παρουσιάζει το δίπτυχο με τίτλο «Medea», μια επιτοίχια εγκατάσταση μεικτής τεχνικής.

Ο K. Πάτσιος στο δίπτυχο αυτό αποδομεί τη γυναικεία και την αντρική φιγούρα χρησιμοποιώντας στοιχεία της ποπ κουλτούρας, της ιστορίας της τέχνης αλλα και της κλασικής αρχαιότητας κίονες, ο ναός της Αφαιας Αθηνάς, προσωπικότητες από την πολιτική ζωή συνθέτουν ένα ευρηματικό μωσαϊκό με αρκετή δόση χιούμορ και ειρωνείας. Το αρχετυπικό ζεύγος  Μήδειας και Ιάσονα αποτυπώνεται σαν ενα  δίπολο καταστροφικότητας /υπερβατικότητας. Η μυθική Μήδεια αντανακλά την πολυσημία των κοινωνικών ρόλων και την ματαίωση των κοινωνικών συμβάσεων, καταστάσεις εφάμιλλες του τώρα.


unnamed5444

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πάτσιος

Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στο Road Island School of Design, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πιο πρόσφατη ατομική του έκθεση ήταν στην Underdog Gallery στο Λονδίνο.

Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική  στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής.

Από το 2005 έως και σήμερα παραμένει εξαιρετικά παραγωγικός έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος εκθέσεων, φεστιβάλ και πολιτιστικών διοργανώσεων.

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα έργα του Πάτσιου είναι η μεικτή τεχνική που χρησιμοποιεί συνδυάζοντας τη ζωγραφική, το σχέδιο, το κολάζ κ.α.. Το χιούμορ και η ευρηματικότητα συμπορεύονται συχνά με τα σύμβολα της popular κουλτούρας δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έργα μοναδικά, γεμάτα νοήματα και συμπαραδηλώσεις. Ταυτόχρονα με την πολλαπλότητα των μηνυμάτων, των συμβολισμών και τη πολυσημία που αποπνέει το έργο του Πάτσιου, καταφέρνει να διατηρεί  την ιδιότητα της ενστικτώδους δημιουργίας.

Σημαντικές Εκθέσεις:

2015: The Twisted Odyssey, The Blender Gallery (Ατομική)

2014: Why so serious? Τhe Blender Gallery, Athens, Greece

2014: Dia, Byzantine and Christian Museum. Athens – Greece.

2014: Blue stories ,Cube Gallery ,Patra.

2014: On the road, Galleria Arte Saranta, Tirana – Albania.

2014: ASasperger, Cheap Art Chalandri, Athens – Greece.

2014: Up, metamatic TAF, curator: Create an accident, Athens – Thessaloniki, Greece

2013: Emotional Collective, Cube Gallery, Patra – Greece. (Ατομική)

2013: Prokat,  Ηellenic American Union, Athens – Greece.

2013: Moments of Becoming, The Blender Gallery, Athens2012: The mirror, HydraHotel, Hydra, Greece (Ατομική)

2010: The Vitrina Project, Solo Presentation, Athens (Ατομική)

2010: K.N. Patsios presents The Divine Comedy, fizz gallery, Athens (Ατομική)

2010: The Roller Coaster, installation, ekfrasi – yianna grammatopoulou gallery (Ατομική)

2009: Koukou, artis causa gallery, Thessaloniki  (Ατομική)

2009: Re Map 2, Sugar Mao, Thermopylon 27  (Ατομική)

2008: K.N. Patsios presents Mr. Cannibal, fizz gallery, Athens (Ατομική)

 

Σχόλια