Μετά την πρωτοφανή  απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κλείσει το δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, νέα απειλή έρχεται αυτή τη φορά για το YouTube. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  Milliyet ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από τη Google να καταργήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 Υπενθυμίζεται ότι μέσω του YouTube διοχετεύθηκαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες κατά τις οποίες ο Ερντογάν φέρεται να δίνει οδηγίες στο γιο του, Μπιλάλ, να «ξεφορτωθεί» χρηματικό ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων, καταγραφές τις οποίες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ζήτησε να αποσυρθούν. Παρόλα αυτά, η Google αρνήθηκε να «κατεβάσει» τα βίντεο από το YouTube, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι ενδέχεται και το Facebook να ακολουθήσει, ώστε, όπως είπε «οι Τούρκοι πολίτες να προστατευθούν από εξωτερική επιρροή».
Μόλις λίγες ημέρες από τις δημοτικές εκλογές, μάλιστα, ο Ερντογάν ενώπιον του πλήθους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, δήλωσε: «Θα απαγορεύσουμε το Twitter. Καθόλου δεν με νοιάζει τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Τότε θα δουν τη δύναμη της Τουρκίας».
Σχόλια