Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποσύρεται από τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία, καθώς από την καθημερινή καταπόνηση έκλεισε η φωνή του.

Ο κ. Ερντογάν ήταν προγραμματισμένο να λάβει μέρος σε συγκεντρώσεις στην κεντρική Τουρκία εντός της ημέρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε εμφανή δυσκολία να μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του ισλαμοσυντηρητικού κόμματός του, AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), στη νοτιοανατολική Τουρκία.

O Ερντογάν …Κιμ-Γιονγκ-Ουν

Η απόφαση του Ερντογάν να απαγορεύσει και το YouTube μετά το Twitter έχει προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία, με τους επικριτές του να υποστηρίζουν ότι ο τούρκος πρωθυπουργού χρησιμοποιεί απολυταρχικές πρακτικές προκειμένου να αντιμετωπίσει το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό των Τούρκων οι οποίοι αντιδρούν στην πολιτική του.

Από την στιγμή που το YouTube «έπεσε», δημιουργήθηκαν τρία hashtag στο twitter στα οποία οι -Τούρκοι και όχι μόνο- χρήστες του Διαδικτύου διαμαρτύρονται
Από την στιγμή που το YouTube «έπεσε», δημιουργήθηκαν τα hashtag διαμαρτυρίας #youtubeisblockedinturkey, #youtubeblockedinturkey, #youtubebannedinturkey στα οποία οι -Τούρκοι και όχι μόνο- χρήστες του Διαδικτύου διαμαρτύρονται γι’ αυτή την πρωτοφανή φίμωση που επέβαλλε ο Ερντογάν και αναρτούν φωτογραφίες, οι οποίες είναι κυρίως γελοιογραφίες κατά του τούρκου πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης πάντως, είναι ότι αρκετές γελοιογραφίες συνδέουν τον Ερντογάν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ-Γιονγκ-Ουν.

ERDOGAN_KOREA

 

 

 

 

Σχόλια