Μετά τον Μουζάλα ο Πάνος Καμμένος τα έβαλε και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα για το ρόλο του στρατού στην Ειδομένη.

Αφορμή στάθηκαν όσα είπε ο Νίκος Τόσκας το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΙ. Ερωτηθείς για την αποχώρηση ορισμένων ΜΚΟ για λόγους ασφαλείας μετά την ένταση που προκλήθηκε, υπογράμμισε πως ο στρατός θα σταλεί στον πρόχειρο καταυλισμό ώστε να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως η σίτιση.

Ωστόσο το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε στον συνάδελφό του, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι υπηρεσία τροφοδοσίας τροφίμων. Όπως είπε, ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους. Ο στρατός ανέλαβε την τροφοδοσία, μέσω εταιρειών, σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, όμως η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο και ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί, πρόσθεσε.

Για το θέμα Μουζάλα, ο κ. Καμμένος επέμεινε στην θέση του, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είπε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για το πρόσωπο αλλά για τις δηλώσεις που έκανε τις οποίες χαρακτήρισε «πάρα πολύ βαριές».

Μάλιστα, επισήμανε ότι ακόμα και αν η ΝΔ κάνει πρόταση μομφής οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά του Γιάννη Μουζάλα. Όπως, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό να γίνει πρώτα η συζήτηση για τη διαφθορά στην Βουλή και στην συνέχεια θα τεθεί το θέμα αυτό.

Σχόλια