Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμώνων Πολιτείων έχει και μια ─πολύ καλά κρυμμένη─ ευαίσθητη πλευρά που δεν είχε την ευκαιρία να αναδείξει όσο ήταν στον Λευκό Οίκο: αυτήν του ερασιτέχνη ζωγράφου.

Η αποκάλυψη είχε γίνει για πρώτη φορά πέρσι στη γνωστή εκπομπή The Tonight Show που παρουσιάζει ο Τζέι Λένο, όπου μάλιστα ο Τζωρτζ Μπους του έκανε δώρο μια προσωπογραφία του που είχε φιλοτεχνίσει ο ίδιος.

Πριν από λίγες μέρες, όμως, ανακοινώθηκε και επισήμως πως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει για πρώτη φορά 24 έργα του Ρεπουμπλικανού Προέδρου σε έκθεση που θα γίνει στο προσωπικό του προεδρικό μουσείο στο Ντάλλας. Η έκθεση έχει τίτλο The Art of Leadership: A President’s Personal Diplomacy και θα κάνει εγκαίνια μέσα στον προσεχή Απρίλιο.

Ο Μπους υπογράφει τα έργα του με τον αριθμό «43» (διότι υπήρξε ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ) ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ζωγραφίζει αφότου διάβασε στα απομνημονεύματα του Ουίνστον Τσόρτσιλ πως είχε κι εκείνος ανάλογο πάθος για τον καμβά.

«Στην αρχή ζωγράφιζε μόνο σκύλους», είπε σε συνέντευξή του στο FOX 5 Atlanta ένας από τους δασκάλους του, ο Bonnie Flood. «Θα πρέπει να ζωγράφισε τουλάχιστον 50».

 

Σχόλια