Ξαναζούμε αυτές τις μέρες τις «επαναστατικές» αντιστάσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην τρόϊκα και ιδιαίτερα στην πολιτική της Γερμανίας. Η απαίτηση των δανειστών να συμμετέχει και το ΔΝΤ στο 3ο μνημόνιο και η επιμονή της Γερμανίας να μην κλείσει η 2η αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ ( λόγω Γερμανικών εκλογών) αναγκάζει την Κυβέρνηση να ξαναθυμηθεί την αλλοπρόσαλλη πολιτική της του 2015 και να «πουλήσει» στην ενδοχώρα τσαμπουκά και αντίσταση.

Είτε θέλει να πάει σε εκλογές μην μπορώντας να δεχθεί τα επώδυνα μέτρα που εισηγούνται οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ όπως μείωση του αφορολόγητου , ελεύθερες απολύσεις , πλεονάσματα του 3,5% και πέραν του 2018 , μείωση συντάξεων κλπ , είτε κάνει πως αντιστέκεται για να τα ψηφίσει τελικά και να κλείσει η αξιολόγηση.

Και στις δύο περιπτώσεις το εσωτερικό θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα κατηγορώντας συλλήβδην την αντιπολίτευση ότι συντάσσεται με τους δανειστές και δεν στηρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντίσταση απέναντι στους δανειστές.

Στην προσπάθειά της να πολώσει στο έπακρον την πολιτική αντιπαράθεση δεν θα φεισθεί λόγων και έργων. Θα ψηφίζει επώδυνα μέτρα καταγγέλοντας τους πάντες και δημιουργώντας διχαστικό κλίμα.

Από την άλλη μεριά η ΝΔ βλέποντας ότι την συμφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα συσπειρώνει κόσμο στις τάξεις της ως αντίδραση στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης θα πολώνει και αυτή την πολιτική σκηνή λέγοντας ότι είναι η μόνη δύναμη να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει αυτοδυναμία για να αλλάξει την κατάσταση.

Και τα δύο αυτά παραπάνω γίνονται για να συσπειρώσουν τις εκλογικές βάσεις των δύο μονομάχων συμπιέζοντας τα άλλα κόμματα. Ικανοποιούν τις στενά κομματικές τους στρατηγικές και όχι το Εθνικό συμφέρον.

Η Χώρα όμως μετά από 7 συνεχή χρόνια μνημονίων και καταστροφικής λιτότητας δεν έχει ανάγκη τις αυτοεπιβεβαιώσεις των ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον και ένα Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Χρειάζεται την ενότητα όλων και την συνεννόηση για να στηρίξουν όλες οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από κοινού το σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος για κλείσει επιτέλους την κρίση και να μπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Θα εκφρασθεί καλύτερα με μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης , με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και προγραμματική συμφωνία ανάταξης της οικονομίας.

Αυτή την αποστολή μπορεί να την επιτελέσει μόνο μια δυνατή και ενισχυμένη Κεντροαριστερά.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ως φορέας της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ είναι η μόνη ήρεμη δύναμη που μπορεί να στηρίξει το αφήγημα της αποτροπής ενός ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ που εξυφαίνεται στα παρασκήνια.

Η χώρα χρειάζεται να ενωθεί για να σταματήσει ο συνεχής κατήφορος που μας έμπλεξε η σημερινή Κυβέρνηση και να οδηγηθεί στη νέα χρονιά στην αφετηρία της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης.

Ο Τάσος Δαρσινός είναι μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ

*Φωτογραφία στη κορυφή του άρθρου: «Διχασμός» του Νταλί

Σχόλια