Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, εξελέγη, με ποσοστό 83%, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Τρίτη με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο κ. Μήτκας έλαβε 1.278 ψήφους. O δεύτερος υποψήφιος, καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης, έλαβε 261 ψήφους και ποσοστό 17%, ενώ υπήρξαν 67 λευκά.

Η συμμετοχή στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές κυμάνθηκε στα επίπεδα της εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Ιουνίου. Από τους 2010 εκλέκτορες – μέλη ΔΕΠ – ψήφισαν 1.606, που αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 79,9%.

Οι επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές έγιναν έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε για τυπικούς λόγους και αποδεχόμενο σχετική ένσταση, την εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου 2014.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας την ανάγκη, με το κλείσιμο του διοικητικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσουν – όπως επισήμανε – γρήγορα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο νέος πρύτανης να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του το Πανεπιστήμιο.

Σχόλια