Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν αυτό τον μήνα στην Πολωνία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραστεί σε σχετική εκδήλωση στην τσεχική πρωτεύουσα.

Πηγές δήλωσαν χθες Δευτέρα στο Ρόιτερς ότι ο Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει μαζί με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες στις εκδηλώσεις στις 27 Ιανουαρίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Παράλληλα, στην Τσεχική Δημοκρατια ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, επικριτής των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας που μάλιστα έχει εκφραστεί θετικά για την στάση της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, προσκάλεσε τον πρόεδρο Πούτιν και άλλους ηγέτες των συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μία ξεχωριστή, μικρότερης κλίμακας εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με την εκδήλωση στο Άουσβιτς. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από 47 χώρες. Η πρόσκληση προς τον Πούτιν όμως προκάλεσε την οργή πολλών Τσέχων.

 

Σχόλια