Στους 717 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα, κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής  Άιντ αλ Αντχα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας πως οι ομάδες αρωγής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας, που προκλήθηκε καθώς τεράστια πλήθη συνωστίζονταν στη Μίνα, έξω από τη Μέκκα.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 805.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «Χατζ» εφέτος συμμετέχουν 2 εκ. άνθρωποι.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην περιοχή, η τραγωδία σημειώθηκε σε δρόμο μεταξύ δύο καταυλισμών προσκυνητών από αιτία που δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

«Το όνομα του δρόμου είναι «δρόμος 204» και πρόσθεσε πως είναι πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Το ποδοπάτημα που προκλήθηκε όταν ένα ανθρώπινο κύμα που έφευγε από μία από τις στήλες συγκρούστηκε με ένα άλλο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση κοντά στο σημείο του συμβολικού λιθοβολισμού του Σατανά.

«Αυτή είναι μόνο μια πρώτη εκτίμηση. Η εποχή του Χατζ έχει ήδη επισκιαστεί από το δυστύχημα με τον γερανό στο οποίο σκοτώθηκαν 107 άνθρωποι και 200 τραυματίστηκαν. Η περιοχή έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο προκειμένου όλο και περισσότεροι προσκυνητές να επισκέπτονται τη Μέκκα», ανέφερε.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες

Σχόλια