Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Σερ Τζορτζ Μάρτιν, ο άνθρωπος που ήταν γνωστός και ως το πέμπτο μέλος των Beatles. Τον θάνατό του ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ρίνγκο Σταρ στο Twitter. God bless George Martin peace and love to Judy and his family love Ringo and Barbara George will be missed xxx

Ο Τζορτζ Μάρτιν ήταν ο παραγωγός των Beatles. «Ηταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τους Βeatles», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βρετανικής Ενωσης Τύπου. «Είχαν απορριφθεί από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες μέχρι που ο Μάρτιν, επικεφαλής της Parlophone τότε, άκουσε το demo τους το 1962 και κατάλαβε ότι βρισκόταν μπροστά σε κάτι εξαιρετικό…»

Εκτός από τους Beatles, ο Μάρτιν δούλεψε με μεγάλους μουσικούς όπως ο Τζεφ Μπεκ, ο Μπομπ Ντύλαν, ο Στινγκ και ο Ελτον Τζον. Επίσης, έκανε την παραγωγή σε δύο από τα άλμπου του Πωλ Μακ Κάρτνεϊ (Tug Of War, Pipes Of Peace).
 Ηταν συμπαραγωγός στο Candle In The Wind του Ελτον Τζον, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997, εις μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο πούλησε 37 εκατομμύρια αντίτυπα. Εκείνη την περίοδο άρχισε να χάνει την ακοή του.

Τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 1996 και έξι χρόνια αργότερα ανέλαβε την μουσική επιμέλεια των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο.

 

Σχόλια