Η κυβέρνηση «πάγωσε» μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη και το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα . Μετά το πρώτο σοκ και την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, το Μαξίμου καταβάλλει προσπάθειες ώστε να θεωρηθεί το θέμα «λήξαν», αλλά και να δώσει την εντύπωση ότι …»δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο»!

Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στο ΒΗΜΑ FM 99.5, επιχείρησε να αποσυνδέσει τον ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου με τον Πρωθυπουργό και το Μαξίμου. «Ο Σαμαράς έβαλε εκεί τον Μπαλτάκο για να μιλάει με τη Χρυσή Αυγή;» διερωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ και έστρεψε τα πυρά της προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Από την αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται μια προσπάθεια να ταυτιστεί μια παράταξη που πρωτοστάτησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή. Είναι άθλιο αυτό και το αποκρούω μετά βδελυγμίας, για να θυμηθούμε εκφράσεις της εποχής που θέλουν να επαναφέρουν, διότι δεν έχουν δικαίωμα αυτοί να χαρίζουν μια παράταξη τόσο μεγάλη ή ένα τμήμα της έστω στη ΧΑ».

Την ίδια στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους μέχρι να επιστρέψει ο Ευ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και να συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως με ανακοίνωσή του έθεσε θέμα διατήρησης της κυβερνητικής συνεργασίας.

Εξίσου «επιθετικός» ήταν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον «real fm», για τις ευθύνες που καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχει πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» και το «θέμα είναι πολύ σοβαρό… για να κλείσει με την παραίτηση Μπαλτάκου», πρόσθετοντας: «Κανένας δημοκράτης προοδευτικός πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές Μπαλτάκου και ιδιαίτερα σε τόσο υψηλές θέσεις. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε μία συγκυβέρνηση, η οποία έγινε για έναν ειδικό σκοπό, για ένα εθνικό σκοπό, και να έχουν τέτοιο ρόλο, τέτοιες ιδέες, τέτοιες συμπεριφορές. Η συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου είναι αήθης και θέτει ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας θεσμών».

Στην ερώτηση τι εννοεί όταν λέει ότι το θέμα δεν κλείνει με την παραίτηση Μπαλτάκου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Υπάρχει πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για την ύπαρξη του κ. Μπαλτάκου στην πολύ σημαντική θέση. Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διεξάγει έρευνα για το επίμαχο βίντεο, να φωτίσουμε λοιπόν όλο το πλαίσιο για να δούμε τι έχει συμβεί και να πάρουμε τις τελικές μας πολιτικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν στο ΠΑΣΟΚ φτάνουν οι σκέψεις ακόμα και στο αν θα μείνουν ή θα φύγουν από την κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Εγώ δεν κάνω σεναριολογία. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Είμαι σαφής. Το βίντεο αυτό πρέπει να το πάρει στα χέρια της η δικαιοσύνη και να διεξαχθεί έρευνα», και συμπλήρωσε: «Κάποιοι από τη ΝΔ βγαίνουν και λένε ότι το βίντεο δικαιώνει τον κ. Σαμαρά. Όχι, δεν δικαιώνει τον κ. Σαμαρά το βίντεο. Η δικαιοσύνη έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, μία εγκληματική οργάνωση χάρη στα στοιχεία που ανέδειξε η δικαστική έρευνα. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αυτή που πήρε τις αποφάσεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση».

Σχόλια