Συγκλονιστικά στοιχεία για κρούσματα αποπλανήσεων από παιδόφιλους έδωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και αφορούσε το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης:

υπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και τα βρήκαν οι γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.

την περίοδο 2011-2014 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενους 1.028 άτομα, εκ των οποίων οι 271 για παιδική πορνογραφία.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονίες, μέσα σε οκτώ χρόνια αποτράπηκαν 1.060 αυτοκτονίες, ενώ 36 άτομα πήγαν στην Εντατική.

«Ήμουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Γι’ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Παιδείας εστίασε στα γραφειοκρατικά προβλήματα, αναφέροντας ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

 

Σχόλια