Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν από σειρά εκρήξεων οι οποίες είχαν στόχο σιιτικό τέμενος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ριζοσπαστικές σουνιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις βάζουν συχνά στόχο τεμένη στα οποία συγκεντρώνονται οι μειονοτικοί σιίτες, τους οποίους θεωρούν απίστους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο τέμενος, όπου πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τις προσευχές της Παρασκευής και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια τρεις εκρήξεις ακούσθηκαν μέσα από το κτήριο.

«Κλήθηκε η αστυνομία και άρχισε μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών», δήλωσε ο Μιάντ Σαΐντ, αρχηγός της αστυνομίας στην Πεσαβάρ.

Έτερος αστυνομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ένοπλοι έριξαν χειροβομβίδες μέσα στο κτήριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

«Δέκα πτώματα και 40 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Συγκρότημα Χαγιαταμπάντ», δήλωσε ο γιατρός Μουμτάζ Μαρουάτ. Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές, οι τραυματίες ανέρχονται σε 60.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνη που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 61 ανθρώπους στη Σικαρπούρ του νότιου Πακιστάν, επίσης σε τέμενος σιιτών.

 

Σχόλια