Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος απήχθη στην προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ και σκοτώθηκε σε «μια πράξη εκδίκησης, όπως πιθανολογείται», για το φόνο τριών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το πρωί ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ο έφηβος απήχθη στην παλαιστινιακή συνοικία Σουάφατ και το πτώμα του ανακαλύφθηκε πολλές ώρες αργότερα σε περιοχή της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Παλαιστίνιοι κάτοικοι είπαν σε φωτογράφο του Reuters ότι είδαν έναν έφηβο να εξαναγκάζεται από αγνώστους να μπει μέσα σ’ ένα όχημα έξω από ένα σούπερ-μάκρκετ στη Σουάφατ.

Νωρίς σήμερα το πρωί, συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στον προσφυγικό καταυλισμό της Σουάφατ μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε πως οι αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας νέος «υποχρεώθηκε να μπει σ’ ένα όχημα και πιθανόν απήχθη» και ότι αναζητούνται ύποπτοι.

Αργότερα «η αστυνομία ανακάλυψε ένα πτώμα στο δάσος της Ιερουσαλήμ και ερευνάται αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον αγνοούμενο νέο και το πτώμα που βρέθηκε», δήλωσε ο Ρόζενφελντ.

Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, είπε πως οι ισραηλινές αρχές υποψιάζονται πως ο νέος απήχθη και σκοτώθηκε πιθανόν σε αντίποινα για το φόνο των τριών ισραηλινών εφήβων που απήχθησαν στις 12 Ιουνίου από περιοχή κοντά σε εβραϊκό οικισμό και τα πτώματά τους βρέθηκαν τη Δευτέρα στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Ynet, το πτώμα που βρέθηκε είναι ενός Άραβα, είναι καμένο και φέρει σημάδια βίας.

Δεκάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στην Ιερουσαλήμ κατά της απαγωγής και του φόνου των ισραηλινών εφήβων και μερικοί φώναζαν «θάνατος στους Άραβες». Το Ισραήλ κατηγορεί για τις απαγωγές των εφήβων τους ισλαμιστές της Χαμάς. Η οργάνωση πάντως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

 

Σχόλια