«Με έριξαν στο στόμα του λύκου» και «μου φόρτωσαν στην πλάτη τις δικές τους ευθύνες» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι τον στοχοποίησαν.

«Φωτογράφισε» μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

«Ότι δεχόμουν απειλές είναι γνωστό. Και άγνωστο να ήταν με την τελευταία ανακοίνωση Τσάκαλου γίνεται αυταπόδεικτο. Δεν είναι δυνατόν τον κίνδυνο της ζωής να τον κρίνουν οι απ έξω. Άκουσα τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι δεν υπάρχει φόβος.

Και ήρθαν οι αδελφοί Τσάκαλου να τους βάλουν στην θέση τους και θα πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία για τις απόψεις τους. Αυτή η αίσθηση απ έξω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας και ας βάλει 80 ανθρώπους να τον επιτηρούν έπεσε στο κενό.

Έπεσαν στο κενό και οι απόψεις περί μυθοπλασιών και Τζέιμς Μπόντ. Λίγο μετά κατέθεσε μήνυση η κυβέρνηση – είναι πρωτοφανές – ότι υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Την μια να με κατηγορούν για μυθοπλασίες και την άλλη να μου κάνουν μήνυση για εθνική ασφάλεια», είπε.

Και πρόσθεσε: «Εγώ αύριο στον εισαγγελέα θα καταθέσω αίτημα να μου δοθούν οι κασέτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν καταστραφεί, διαφορετικά θα έχουμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές στην Αμερική… Gate και βάλτε ό,τι άλλο θέλετε».

Χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη τη μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης:
«Αν δείτε το κείμενό τους που έχει διαρρεύσει θα δείτε ότι όλη η ιστορία είναι ο Γιάννης Πανούσης. Γιατί είχε τα έγγραφα και γιατί τα διέρρευσε. Πώς έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά;».

Και τόνισε: «Διαχειρίστηκα προσωπική υπόθεση απειλών ζωής με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε. Όταν πρωτοεμφανίστηκε ζήτησα από τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν έγινε τίποτα.  Μου λένε γιατί δεν έκανα τότε κάτι. Αλλά για σκεφτείτε να κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μήνυση κατά κρατουμένων και πολιτικών προσώπων; Αν έπρεπε να γίνουν μηνύσεις και κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον πρωθυπουργό».

«Ξαφνικά εμφανίζομαι να κάνω έλεγχο στις φυλακές και στα κελιά των Πυρήνων Φωτιάς. Δεν είχε γίνει. Ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης διάψευση και δεν έγινε. Με έριχναν στο στόμα του λύκου. Για όσα γινόντουσαν στις φυλακές έφταιγε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν φταίω εγώ για όλα αυτά… Δεν εννοώ σχέση τρομοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μου εξηγήσει κάποιος πως εγώ που είχα πιο προχωρημένες απόψεις για φυλακισμένους να βρίσκομαι στο επίκεντρο για ευθύνες άλλων και να μου λένε ότι θα μου λιώσουν το κεφάλι. Τι επιλογές έκανα εγώ; Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη ευθύνες που ήταν δικές του. Όλα τα έγγραφα από Πυρήνες της Φωτιάς έχουν τα ίδια που λένε και διάφοροι υπουργοί».

«Εγώ ξεκινώ από την ασφάλεια της ζωής μου. Δεν παίζω παιγνίδια πολιτικά, ΜΜΕ ή πρεσβειών. Είμαι μόνος μου μοναχικός καβαλάρης. Αυτά ότι θα γίνω υπουργός της ΝΔ, ότι θα βγάλω λεφτά και άλλα απέχουν από μια δημοκρατική χώρα. Προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους να δω τον κ. Τσίπρα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο. Δεν θέλω να είναι κανείς στο πλάι όταν το δω.

Δεν θα του πω αν λειτουργεί καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιος με στοχοποιεί.  Το 2009 όταν μου έβαλαν βόμβα, όταν με χτύπησαν, ποιος με στοχποποιεί. Η επιτροπή σωφρονιστικού δικαίου και η επιτροπή Βουλής απεδέχθη τις απόψεις μου ως προοδευτικές και ξαφνικά εμφανίζομαι ως ο φασίστας που μπαίνει στις φυλακές.

Καταδίκη ή διάψευση δεν έχω ακούσει από την κυβέρνηση. Χαίρομαι για όσα είπε ο πρωθυπουργός – αν αφορούν και εμένα – ότι οι αντιεξουσιαστές δεν μπορούν να ορίζουν τη ζωή ή το θάνατο. Όμως, δεν είμαι Ρομπέν των Δασών ή δον Κιχώτης. Αν κάποιος απειλήσει την ζωή μου. Όποιος πάει να παίξει έτσι θα χάσει. Πίσω δεν κάνω. Δεν φοβάμαι. Θα με σκοτώσουν; Κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση».

Σχόλια