Οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  που σηματοδοτούν αλλαγές στο μισθολογικό «χάρτη» των δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα αυτή της μείωσης του κατώτατου μισθού για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, έγιναν αφορμή για να ξεσπάσει νέα ενδοκυβερνητική κρίση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο ΠΑΣΟΚ, με την Χαρ.Τρικούπή να καλεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να «μην τους τρελαίνει».

Όλα ξεκίνησαν μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη χθες. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν και η πρόταση να εξομοιωθούν οι μισθοί των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο τομέα με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού. Ακολούθησαν διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες οι «πράσινοι» δεν αντέδρασαν.

Η διαρροή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται και στο ενημερωτικό δελτίο του Κινήματος σε άρθρο που τιτλοφορείται: «Μην μας τρελάνει ο κ. Μητσοτάκης».

Στο κείμενο επισημαίνεται: «Διάφορα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη λέγεται πως δεν είδε ο υπουργός αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του κόμματος εχθές (σ.σ. προχθές) όσον αφορά στη πρότασή του για εξίσωση του μισθού των νεοεισερχομένων στο δημόσιο τομέα με τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα. Αν αληθεύει αυτή η διαρροή, τότε ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η διαφωνία της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής και κατηγορηματική και αποτυπώθηκε και στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Δεν πρέπει να θιγούν περαιτέρω οι κατώτερες κλίμακες του μισθολογίου που αφορούν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και συναντήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών»

Και η ενημέρωση από την Χ. Τρικούπη καταλήγει αιχμηρά: «Μην μας τρελαίνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και κυρίως μην τρελαίνει τους πολίτες!»

Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάθεσης νομοσχεδίου το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου – σε κάθε περίπτωση όμως τα συναρμόδια υπουργεία αναμένουν το νέο τετ α τετ με την τρόικα, αυτή τη φορά στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, για να καταθέσουν αναλυτικές προτάσεις για το μισθολόγιο και την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

 

Σχόλια