Μπάχαλο με εκρηκτικούς λεκτικούς διαξιφισμούς και πεζοδρομιακό υβρεολόγιο -που μόνο  Βουλή δεν θυμίζει-  επικράτησε την Τετάρτη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και Δημήτρη Κυριαζίδη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο καβγάς άναψε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση για κατηγορουμένους ή υπόπτους οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του δημοσίου, εφόσον επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που υπεξαιρέθηκε.

Η σύγκρουση επήλθε αρχικά με την έντονη αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ Β. Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς εισέπραξε ως υποτιμητικά τα σχόλια της, για την ομιλία του στην Επιτροπή.

«Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», ανέφερε ο κ. Υψηλάντης , καλώντας την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητήσει συγγνώμη.

«Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα», αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας νέα αντίδραση του κ. Υψηλάντη.

Μάταια ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, απειλώντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Υψηλάντης: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή».

Κωνσταντοπούλου: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα».

Υψηλάντης: «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Άκουσες τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι σήμερα την διαδρομή του πατέρα σου. Μέχρι εδώ όμως …»

Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής: «Ακούστε φρασεολογία!»

Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) «Άντε μωρή από εδώ…»

Υψηλάντης: «Ντροπή σου… Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…»

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, διότι όπως είπε την έβρισαν, ενώ στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών αντέδρασε λέγοντας:

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».

Νωρίτερα, υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, όταν η κ. Κωνταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδαλωδών υποθέσεων, που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ούτε ένα νομοθέτημα δεν ευνόησε κάποιον διαπλεκόμενο. Τα νομοθετήματά μας περιόρισαν πάρα πολύ την διαφθορά και βελτιώθηκε η διεθνής θέση της χώρας κατά 14 θέσεις. Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 βουλευτές. Τα προβλήματα όμως που δημιουργεί η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν τα δημιουργεί κανένας άλλος», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

«Θα κάνετε πειθαρχείο ΠΑΣΟΚ -ΝΔ;» σχολίασε ειρωνικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι αμέσως μετά το περιστατικό ο κ. Υψηλάντης επισκέφθηκε το ιατρείο της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων το νοσηλευτικό προσωπικό του πήρε την πίεση.

Σχόλια