Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατέθεσε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, τετρασέλιδο υπόμνημα, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν εστάλησαν στο υπουργείο τα στοιχεία για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

«Στον δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, και είναι καθ’ όλα νόμιμοι» αναφέρει ο κ. Πελετίδης και σημειώνει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του δήμου».

Σχετικά με τον έλεγχο των δικαιολογητικών, ο δήμαρχος Πατρέων τονίζει ότι «θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται» και αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ήδη, έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι δύο. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση».

«Με βάση λοιπόν τα παραπάνω» συμπληρώνει ο Κώστας Πελετίδης «αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου» και όπως υπογραμμίζει «αυτή είναι και η θέση του δημοτικού συμβουλίου που εκφράστηκε με απόφαση που ελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου».

Τέλος, ο Κώστας Πελετίδης υποστηρίζει στο υπόμνημα: «ως δήμαρχος και νέα δημοτική αρχή, έχουμε εκλεγεί με σαφείς δεσμεύσεις στο λαό μας, δεν αποδεχόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δήμο. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας και τους δημοτικούς υπαλλήλους, τις όποιες απειλές και τυχόν «ποινές», επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης».

 

Σχόλια