Ακούω και διαβάζω ότι το δίλημμα με την Ευρώπη ή εκτός της Ευρώπης, το δίλημμα αν είμαστε Ευρωπαίοι ή αντιευρωπαίοι είναι ένα πλαστό δίλημμα. Διαβάζω ότι «η διχοτόμηση της κοινωνίας ανάμεσα σε φιλοευρωπαίους και αντιευρωπαίους είναι επικίνδυνη και παραπλανητική”.

Αν κατάλαβα καλά, αυτό σημαίνει ότι η πράξη δημιουργίας της Ανανεωτικής Αριστεράς, στο γενετικό κώδικα της οποίας υπάρχει η πίστη στην Ενωμένη Ευρώπη του Διαφωτισμού, αποτελούσε «μια επικίνδυνη και παραπλανητική» πράξη.

Πάλι καλά που δεν υπάρχει η δυνατότητα, κάποιος να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στους Κύρκο- Ηλιού, οι οποίοι όταν το 1980 κόντρα στο ρεύμα του τότε λαϊκισμού φώναζαν πως το δίλημμα «όχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων» και «ναι, στην Ευρώπη των λαών» δεν ήταν καθόλου πλαστό. Ναι, αυτής της Ευρώπης με τα τόσα προβλήματα, αλλά και τις «Μεγάλες Προσδοκίες» και τότε και τώρα,.

Φανταστείτε τώρα τους Κύρκο- Ηλιού και φυσικά τον Μιχάλη όλων μας, να στρατεύονται με το μικρό όχι του Τσίπρα και του εθνολαϊκισμού. Όχι βέβαια.

ΝΑΙ, θα φώναζαν. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ και ένα μεγάλο ΌΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, ένα μεγάλο ΟΧΙ στους ριζοσπάστες «αριστερούς» και ακροδεξιούς ψεκασμένους εθνολαϊκιστές.

Ας σώσουμε την τιμή της μικρής σε ψήφους, αλλά πολύ μεγάλης σε ιστορία και ιδέες Ανανεωτικής Αριστεράς και της σημερινής της συνέχειας της ΔΗΜΑΡ. Της Ανανεωτικής Αριστεράς η οποία ήταν πάντα αταλάντευτα υπέρ της Ευρώπης, γιατί η ίδια ήταν Ευρώπη.

– Ο Γιώργος Σιακαντάρης είναι μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ

Σχόλια