Με δήλωση του ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, ζητάει επεξηγήσεις για τις ενισχύσεις που δόθηκαν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κυρίτση:

«Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για επιστροφή 387,4 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν παράτυπα από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2009 σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, περιμένω τις απαντήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης α) σε σχέση με τους εμπλεκόμενους και το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και β) για το ποιος θα «πληρώσει τον λογαριασμό»: θα είναι οι υπαίτιοι ή για ακόμα μια φορά οι «συνήθεις ύποπτοι», οι Έλληνες φορολογούμενοι;»

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει:

Η υπόθεση του “πακέτου Χατζηγάκη” και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία τα έτη 2008-2009 δόθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκ. ευρώ ασυμβίβαστες με την κοινοτική νομοθεσία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι είναι σταθερά υπέρ της διαφάνειας στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και στους κανόνες της Ε.Ε.

Σχόλια