Εξαιρετικά προκλητικός ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή για την υπόθεση της παράνομης καταγραφής συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο που είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε απολύτως απαξιωτικός απέναντι στα μέλη της επιτροπής, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- φορούσε φανελάκι προκειμένου να είναι εμφανέςτατουάζ που έχει στο μπράτσο με το σήμα των SS.

«Ήταν προκλητικός και θρασύς, ήταν οχετός περιφρονητικών σχολίων. Εκείνο, όμως, που μας σόκαρε πολύ ήταν η εμφάνιση του. Μας παρουσιάστηκε με κοντό παντελονάκι και φανελάκι, ήταν γεμάτος τατουάζ, ενώ στο μπράτσο του ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός, σήμα κατατεθέν των SS», ανέφερε μέλος της Επιτροπής.

«Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;», τον ρώτησε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

«Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών», ήταν η απάντηση του Κασιδιάρη.

Ο κ. Κασιδιάρης δεν επέτρεψε να του γίνει καμία άλλη ερώτηση από τα μέλη της Επιτροπής, παρά μόνο μία από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία και απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και σκευωρία της κυβέρνησης κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η επιτροπή που συνεδρίασε στον Κορυδαλλό, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, πλην του κ. Κουκούτση που καταψήφισε, με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά, να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη για παράνομη βιντεοσκόπηση σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ζητήθηκε έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Κ. Νταγιάντα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, έγινε από τον ίδιο.

Επίσης η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά την κηδεία τού πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή.

Σχόλια